Fotoğraf Çekme Teknikleri
Fotoğraf Çekme Teknikleri
Fotoğraf çekimine başlamadan makinenin ayarlanması gerekmektedir. Ancak gelişen teknoloji sayesinde günümüzde, tüm ayarlarını kendi kendine otomatik yapan makineler kullanılmaya başlanmıştır.
Hatta hiç ayar gerektirmeyen basit donanımlı makineler de bulunmaktadır. Uzak veya yakın resmi çekilecek nesnenin görüntüsünün net olarak çıkması için ilk olarak objektif (mercek) ayarının yapılması gerekir. Obtüratör denilen ışık kapakçığı saniyeden daha kısa bir anda açılarak ışığın film üzerine düşmesine izin verir. Işığın makinenin içine yeterli ölçüde girmesini sağlayan deliğe de diyafram denir. Bu arada çekim yapılan yerde ışık yeterli değilse flaş kullanılır.
Fotoğrafı çekilecek objenin veya manzaranın çerçevesini belirlemek için vizörden bakılır. Gördüğümüz objenin resmini çekmek için obtüratörü açan fotoğraf çekme düğmesine yani diğer adıyla deklanşör düğmesine basılır. Resim çekildikten sonra kurma kolu çevrilerek film ileriye sarılır ve kullanlımamış yeni bir karenin objektifin önüne gelmesi sağlanır.
Fotoğraf Nasıl Çekilir Fotoğrafta İnci Ayarlar Fotoğrafta Nasıl Başarılı Olur Fotoğraf Çekiminde Başarı Elde Etmenin Sırrı Fotoğraf Çekme deki Püf Noktalar Fotoğraf Çekim Eğitimleri Fotoğrafın Özellikleri Fotoğrafta Hangi Kurallara Dikkat Edilmeli ilgili bilgi almak ve doğru bir adreste eğitim alarak başarılı çalışmalar yapmak için kursumuz ile iletişime geçebilirsiniz.
- Anadolu Sanat İzmirde
- Anadolu Sanat Adanada
- Anadolu Sanat Ankarada
- Anadolu Sanat İstanbulda
- Anadolu Sanat Antalyada
- Anadolu Sanat Bursada
- Anadolu Sanat Çanakkalede
- Anadolu Sanat Diyarbakırda
- Anadolu Sanat Eskişehirde
- Anadolu Sanat Gaziantepde
- Anadolu Sanat Hatayda
- Anadolu Sanat Kayseride
- Anadolu Sanat Konyada
- Anadolu Sanat Mersinde
- Anadolu Sanat Trabzonda